Yorkshireterrier

Yorkshireterrier

Yorkshire terrier

Ápolása

2022. március 09. - Yorkshireterrier

A Yorkie hosszú, gyakran szalagocskával díszített selymes szőrzete miatt sejthető, hogy ennek a csinos kutyafajtának az ápolása időt és tudást igényel. Nincs ok azonban az aggodalomra, némi gyakorlás után még élvezni is foja ezt a napi ápolási rutint. Ha kölyökkorában kerül Önhöz a Yorkshire, már kezdetektől fogva szoktassa hozzá a keféhez, szőrvágáshoz, karomvágáshoz, fürdetéshez, fogmosáshoz. Kis gyakorlással és türelemmel a felnőtt Yorkshire Terriereket is hozzá lehet szoktatni a szükséges ápolási procedúrához.

  • Szőrápolás: A terrier selymesen hosszú, finom szőrét naponta át kell kefélni, melyre egy széles fogú fémfésű a legalkalmasabb. Legalább hetente egyszer meg kell fürdetni a Yorkiet. Langyos vízzel öblítse le a bundáját,  speciális kutyasamponnal gyengéden mossa meg. A folyamatot mindig a lábaknál kezdje illetve hátulról előrefelé haladjon. Az ásáskor, túráskor beragadt koszt távolítsa el egyszerűen a kezeivel. Az arcát szivaccsal tisztítsa meg, így nem kerül víz az érzékeny nózijába.
  • Kutyafrizura: A Yorkshire Terriereknek nincs szükségük évszakváltást követő természetes vedlésre. A kanapét, szőnyeget és kutyakosarat szerencsére sikerül megóvni a szőrcsomóktól. Ez azonban azt is jelenti, hogy egy yorki kutya szőrét rendszeresen kell nyírni. Rövid vagy hosszú frizurától függően évente 3-4 alkalommal szakavatott kutyakozmetikust is fel kell keresniük.
  • Karmok levágása és a fogak ápolása: : havonta körülbelül egyszer le kell vágni kutyájának karmait. Ezen kívül kutyafogkrémmel meg kell mosni a fogát, hogy szép fehérek, csillogók és egészségesek maradjanak.

A bejegyzés trackback címe:

https://yorkshireterrier8.blog.hu/api/trackback/id/tr2217776066

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása