Yorkshireterrier

Yorkshireterrier

Yorkshire terrier

Jellemzői, tulajdonságai

2022. március 09. - Yorkshireterrier

A Yorkshire Terrier hosszú, finom szőrzettel és csinos pofikával rendelkező kis testű négylábú valójában egy minden hájjal megkent kutyus.

Az észak-angliai Yorkshire grófságból származó, eredetileg patkányfogóként tartott yorki kutya nagyon erős öntudattal rendelkezik, ezért igényli, hogy gazdája házőrző- és kísérő kutyaként is komolyan vegye. 

Első pillantásra egy Yorkshire Terrier a rá jellemző szalagocskával a “hajában” egészen más benyomást kelt.

Ez a brit terrier minden csak nem egy cuki öleb! A bájos külső mögött igazi küzdő szellem bújik meg. Bátran, öntudatosan és szenvedélyesen viselkedik és törpekutyus létére vállalja a konfrontációt akár nagy testű kutyákkal szemben is. 

Szerencsére az okos és éber Yorkshire Terrier nagyon kíváncsi természetű, aki szívesen is tanul. Hajlandó végigcsinálni az engedelmességre tanító érdekes feladatokat és az izgalmas tanuló gyakorlatokat.

Bár néha titokban vezetői szerepről álmodik, kifejezetten hajlandó alárendelni magát egy szuverén és következetes falkavezérnek.

Aki yoirkie-jára “igazi kutyaként” tekint és eszerint is neveli, hűséges és erős idegzetű partnerre lel benne, aki családjával tűzön-vízen át megy.

A bejegyzés trackback címe:

https://yorkshireterrier8.blog.hu/api/trackback/id/tr9217776052

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása